Startpagina.Nederland.WereldStandaard.EE Standaard.Algemeen.
SCNA
Serama Council of North America

De SCNA is de enige wettelijk georganiseerde en erkende nationale Seramaclub van Noord-Amerika. De SCNA valt onder de wetten van de staat Louisiana en de organisatie is juridisch geaccordeerd op 1 december 2003 door de rechter aldaar. In Amerika bestaat er ook een status voor de belastingen via de Kamer van Koophandel, welke verkregen werd op 29 september 2004. In het eerste jaar had de SCNA namelijk al 125 leden. De SCNA functioneert als een alhier bekende stichting  met een volledig bestuur, additionele statuten en leden (vrienden). De SCNA is verdeeld over 11 districten met allen een eigen vertegenwoordiger welke gekozen wordt door de leden van dat district. Amerika is een continent en de districten (staten) zouden te vergelijken zijn met de landen in Europa.

Op 7 juli 2006 is de SCNA een sanctionerende organisatie geworden op hetzelfde niveau als de ABA/APA .
De SCNA is deels op internet gebaseerd vanwege de enorme afstanden: www.seramacouncilofnorthamerica.com.
Iedereen is welkom en mag deelnemen aan de discussies op de forums. Het publieke forum is open voor iedereen. Het jeugdforum voor iedereen onder de 17 jaar en het ledenforum is open voor SCNA leden. Leden van de Serama Club Nederland en andere Europese Seramaclubs welke in de toekomst aangesloten zijn bij de Serama Club Europe worden zeer gewaardeerd.
Uiteraard is er ook het forum van de World Serama Federation waar veel SCNA leden op te vinden zijn voor uitwisseling van ervaringen en ook vragen.

Aansluiting bij de grootste en meest ervaren en ook meest professionele Serama organisatie ter wereld levert het meeste voordeel op voor de leden van Serama Club Nederland en de in Nederland gefokte dieren. Serama Club Nederland bedankt de SCNA voor het delen van al haar kennis, expertise en de begeleiding!

Voorjaar 2009 ben ik officieel SCNA/WSF keurmeester geworden.

sigrid
Gratitude